OBIECTIVE TURISTICE


Relieful ornat cu zavoaie si dealuri impadurite cu altitudini mici cuprinse intre 220 – 290 m si altitudini mari de 450-573 m, precum si Cracul Horea din Binis, cel mai inalt varf, relief care se preteaza exceptional practicarii turismului.



In localitatea de resedinta Doclin exista un lac de apa artificial care pana in anul 1990 a fost administrat de AJVPS Caras Severin, in prezent existand un contract de asociere intre Consiliul Local si o firma privata care reamenajeaza acest lac. Deasemenea in satul Tirol exista un lac artificial pe domeniul IAS populat cu peste.

Ca agrement deosebit de solicitat sunt vanatoarea si pescuitul sportiv, speciile de vanat fiind diverse, de la iepuri de camp si fazani pana la mistreti si cerbi carpatini.



O oportunitate a reliefului ,climei si florei zonale este practicarea apiculturii,amplasarea stupinelor in sistem pausal aducand productii bune de miere de albine ecologica. In zona i-si amplaseaza stupinele si proprietarii de stupi din alte judete.

Relieful si clima blanda a satului Tirol se preteaza cultivarii vitei de vie nobila, avand terenuri expuse o mare parte a zilei la soare, si o crama de vinificatie.



Satul Binis, era cunoscut drept centru de olari inca de pe la jumatatea secolului al XVIII-lea. Inaintea celui de-al doilea razboi mondial, toti locuitorii satului Binis practicau olaritul ca ocupatie de baza, numarul total al cuptoarelor ridicandu-se la peste 200. La ora acuala in Binis mai exista doar un olar, Ionica Stepan, in varsta de 86 de ani. Vasele de la Binis sunt facute dintr-un lut de foarte buna calitate, impermeabil, fara a fi tratat intr-un mod foarte special. Ornamentatia se caracterizeaza prin motive simple, de straveche traditie, realizate numai cu coloranti preparati din pamant si oxizi de fier. Motivele caracteristice sunt: sirurile (dungi albe sau rosii realizate cu pensula, ce au rol de delimitare a campurilor ornamentale), pupii (puncte de culoare rosie sau alba aplicate cu pensula peste siruri), cocarlaul (linie in forma de val continuu sau intrerupt, mai lata sau mai ingusta), bradutul stilizat. Toate oalele sunt arse o singura data in cuptor, la o temperatura de 800 de grade



Monumentul eroilor din 1914-1918 aflat in parcul din fața Școlii Generale cu clasele I-IV.Partea superioara a monumentului arata ca lipsește un bust.



Monument aflat in curtea Bisericii Ortodoxe Romane ridicat in amintirea eroilor disparuti in luptele de la 1914-1918